Felicia Nechita – psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Felicia s-a alăturat proiectului PsihoExpert,

datorită profesionalismului și dedicării cu care ne împărtășește atât valorile profesionale, cât și personale.

Este o plăcere să lucrezi, să dezbați idei, să construiești proiecte, să dezvolți perspective, să ai polemici profesionale și să îndrăznești mai mult alături de ea.

Cu o experiență de peste 10 ani ca psiholog, Felicia a lucrat cu diferite categorii de persoane, vârste, statusuri și nevoi, ajutându-i să își exploreze, înțeleagă și vindece diferite suferințe emoționale, să își descopere propriile valori, resurse și cum pot să trăiască o viață împlinită și cu sens. Felicia este o profesionistă riguroasă, interesată de cele mai bune dovezi pentru practica din cabinet, responsabilă și atentă la nevoile pacienților, implicată, caldă, prezentă, deschisă și un om alături de care vei găsi cele mai bune soluții pentru problemele cu care te confrunți.

felicianechita-psihologclinician
Psihoterapie online
copii, adolescenți și adulți
Consiliere și psihoeducație
femei însărcinate și familii cu copii
Peste 10 ani experiență
Felicia este o profesionistă riguroasă

10 ani de experiență

Felicia oferă ajutor copiilor, adolescenților și adulților pentru diferite probleme emoționale și de sănătate mintală,

în special legate de anxietate, depresie, burnout, relații nesatisfăcătoare sau nesănătoase cu cei din jur. De asemenea, a lucrat și a învățat la rândul ei foarte mult de la persoane cu afecțiuni fizice cronice, suferințe ce își pun amprenta inclusiv asupra bunăstării psihologice. 

Timp de câțiva ani, Felicia a evaluat numeroase persoane care lucrează sau își doresc să lucreze ca personal casnic. Astfel, prin evaluarea unor trăsături de personalitate, a unor puncte tari și puncte slabe, a orientat aceste persoane către rolul profesional potrivit și a ajutat numeroase familii să își găsească un ajutor pe care să se bazeze.

În ultimii ani interesul său profesional s-a îndreptat spre un nou domeniu, unul deosebit de provocator: psihologia dezvoltării și sănătatea mintală în primii ani de viață. Motivată de propria experiență ca mamă, Felicia își dorește să ofere părinților sau viitorilor părinți îndrumare în perioada sarcinii, în tranziția spre rolul de părinte și provocările din primii ani de viață ai copiilor lor, dar și ajutor specializat pentru situațiile în care lucrurile nu merg tocmai bine.

Formarea profesională și practica Feliciei se bazează pe principiile psihoterapiei cognitiv-comportamentale. Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienților și pentru rezultate cât mai bune, integrează în practica ei numeroase elemente și strategii din alte abordări terapeutice: terapia prin acceptare și angajament, terapia dialectic-comportamentală, terapia schemelor și practici de mindfulness.

Poți lucra alături de Felicia, în clinica virtuală.

Studii și formări

 

– Studii de licență în psihologie – Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Facultatea de Științe;

– Masterat în psihologie clinică – Universitatea București, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației;

– Formare complementară de lungă durată în terapie cognitiv-comportamentală – Asociația de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală;

– Curs de formare a facilitatorilor atestați Circle of Security ParentingTM – program de educație parentală „Cercul Siguranței”;

– Cursuri de formare continuă la Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy:

– Essentials of CBT – Aspecte esențiale ale terapiei cognitiv-comportamentale (TCC);

– CBT for Eating Disorders – TCC pentru tulburări de alimentație;

– CBT for Perinatal Mood Disorders – TCC pentru tulburări de dispoziție în perioada perinatală;

– CBT for Perinatal Anxiety – TCC pentru anxietate perinatală;

– Integrating Mindfulness and CBT – Integrarea TCC și Mindfulness;

– Adapting CBT for Telehealth – Adaptarea TCC în mediul online.

– Curs de licențiere pentru folosirea platformei PAXonline – pentru evaluarea și tratamentul anxietății – Asociația de Consiliere și Psihoterapie Online din România;

– Curs de licențiere pentru folosirea platformei DEPRETER – pentru evaluarea și tratamentul depresiei și burnoutului – Asociația de Consiliere și Psihoterapie Online din România;

– Curs Dezvoltarea socio-emoțională a copiilor – Asociația de Științe Cognitive din România;

– „Babies in Mind” – Curs online The University of Warwick;

– Cursuri online Institute of Child Psychology:

– The Fourth Trimester – Al patrulea trimestru;

– Managing Parental Stress – Gestionarea stresului parental;

– The power of Play: A key Tool in Fostering Resilience – Puterea jocului: Un instrument cheie în cultivarea rezilienței.

– Alte participări la cursuri, ateliere, conferințe cu diverse teme legate de psihologia clinică și psihoterapie: evaluare psihologică clinică în contexte diferite, consiliere și intervenție pentru pacienții cu afecțiuni fizice, aplicații ale psihoterapiei cognitiv-comportamentale, tehnici terapeutice diverse, cercetare în ştiinţele sociale etc.