Întotdeauna există o soluție

Specialiștii noștri sunt aici pentru tine atât offline, în cabinet, cât și online.

 

cropped-Depositphotos_220269754_XL.jpg
Metode psihoterapeutice bazate pe dovezi

 

Psihoterapia cognitiv-comportamentală și terapia schemelor sunt tratamente psihologice a căror eficiență a fost dovedită prin studii clinice riguroase.

 

Pasiune și dedicare

 

Pasiunea pentru meseria mea și pentru oameni se traduce în atenție, interes, empatie, rigurozitate și implicare în problemele cu care te confrunți, în obiectivele pe care le ai, în nevoile unice cu care vii în cabinet.

Încredere în TINE

 

Cred în resursele și în potențialul tău de schimbare și evoluție. Tu ești expertul în problemele cu care te confrunți, așadar am toată încrederea în tine, precum și în resursele tale, în puterea de a depăși obstacole și dificultăți, de a crește, de a evolua, de a descoperi ființa minunată ascunsă în interiorul tău. Cred în tine și în potențialul tău, chiar dacă în acest moment, tu nu îl vezi!

SERVICII

În cabinetul fizic sau în clinica virtuală puteți beneficia de următoarele servicii:

 

Young woman lying on sofa and worried about something with psychologist sitting in the background and talking to her

Adulți

  • Evaluare psihologică clinică (profil cognitiv, profil de personalitate, profil afectiv, screening pentru sănătate mintală etc)
  • Psihoterapie cognitiv-comportamentală; Psihoterapia schemelor (schema therapy)
  • Psihoterapie în context medical (pentru diverse diagnostice somatice acute sau cronice)
  • Consiliere psihologică și psihoeducație pe perioada sarcinii
  • Optimizare și dezvoltare personală, managementul stresului, managementul furiei, îmbunătățirea abilităților emoționale
  • Expertiză psihologică clinică judiciară/extrajudiciară

 

Familii

  • Psihoterapie de cuplu și familie
  • Consiliere parentală
  • Consiliere și psihoeducație pentru familii cu copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani

 

Seniori

  • Evaluare psihologică clinică (funcționare neuro-cognitivă, afectivă etc)
  • Eliberare raport pentru Comisia de încadrare în grad de handicap
  • Psihoterapie în context medical

 

Adolescenți și copii

  • Evaluare psihologică clinică (evaluarea neuro-dezvoltării, screening tulburări psihiatrice etc)
  • Psihoterapie cognitiv-comportamentală
  • Dezvoltare personală

 

Specialiști

  • Supervizare în psihologie clinică
  • Grupuri de intervizare profesională online sau în cabinet

*unele servicii pot fi oferite exclusiv în cabinetul fizic. Pentru întrebări și informații suplimentare ne puteți scrie la adresa programari@psihoexpert.ro

În funcție de nevoile tale specifice, suntem disponibili atât în cabinet, cât și online.

Instrumente de evluare clinică pe care le folosim pentru a conceptualiza corect problemele pacienților noștri

 

Instrumentele psihologice aflate în dotarea cabinetului sunt scale și teste cu licență și respectă normele metodologice cerute de Colegiul Psihologilor din România. Instrumentele psihologice cu licență reprezintă garanția calității unui psihodiagnostic corect, validat științific, premiză esențială în evaluarea dificultăților psihologice ale pacientului și în vederea elaborării planului de terapie.

Vă prezentăm în continuare instrumentele psihologice de care puteți beneficia în cabinet, în funcție de problemele cu care vă confruntați, de vârstă și de obiectivele pe care doriți să le atingeți:

Instrumente clinice pentru adulți

Sistemul de evaluare clinică (SEC)

– dezvoltat de RTS Cluj Napoca – cuprinde 20 de scale clinice pentru evaluare tabloului clinic și a mecanismelor psihologice implicate în sănătate și tulburări psihice.

 

Prin modul în care a fost elaborat, Sistemul de evaluare clinică reprezintă astăzi unul dintre cele mai avansate sisteme de psihodiagnostic şi evaluare clinică validate ştiinţific.

SEC cuprinde următoarele instrumente psihologice:

– 5 scale și chestionare care evaluează tabloul clinic și pun în evidență cele mai importante componente ale acestuia (distresul, tabloul de tip depresiv și de tip anxios – Scala Hamilton pentru depresie și anxietate) și starea de sănătate (scala de dezvoltare posttraumatică, chestionarul de autoevaluare a sănătății mintale, emoții pozitive, emoții funcționale negative etc.);

– 15 scale și chestionare care evaluează mecanismele etiopatogenetice asociate stării de sănătate și boală (scala de atitudini și convingeri, scala de iraționalitate pentru copii și adolescenți, inventarul ideilor, chestionarul de convingeri personale, scala stimei de sine, scala de auto eficiență, Chestionarul de acceptare necondiționată a sinelui, chestionarul gândurilor automate etc.)

Inventarul de Personalitate Multifazic Minnesota – 2 (MMPI-2)

 

Este un test recunoscut și cu tradiție în psihologia clinică și judiciară. Este cel mai utilizat și cercetat instrument psihologic clinic utilizat de către specialiștii din sănătate mintală pentru a contribui la diagnosticul tulburărilor mintale, oferind totodată o imagine detaliată asupra structurii de personalitate. Prin generozitatea celor peste 120 de scale, MMPI-2 este un test psihologic care se pretează evaluărilor clinice exhaustive.

Professional Psychotherapy online. Middle aged female Psychologist having video call consultation on laptop while sitting on armchair In office. Specialist talking, counseling, helping patient online.
Divorcing young couple arguing in psychiatrist office
Evaluarea Minimală a Stării Cognitive-2 (MMSE-2)

 

MMSE-2 este un examen clinic standardizat de evaluare a deteriorării cognitive, fiind instrumentul psihologic cel mai frecvent utilizat pentru depistarea precoce a tulburărilor cognitive sau pentru screeningul funcției cognitive globale în populația generală. Investighează orientarea temporo-spațială, abilitățile de calcul și atenție, limbaj, abilități vizuo-spațiale și rememorare de cuvinte. Totodată este un instrument recomandat pentru evaluarea funcționării cognitive a pacienților aflați în tratament medicamentos pentru demență.

Inventarul de personalitate DECAS

 

Este un instrument construit pe baza modelului Big-Five al personalității. Modelul Big-Five este standardul de lucru în descrierea personalității umane. Cei cinci factori de personalitate reflectați de către modelul Big-Five sunt: deschiderea, extraversiunea, conştiinciozitatea, agreabilitatea şi stabilitatea emoţională.

Instrumentul oferă posibilitatea de a genera 3 tipuri de rapoarte, în funcție de scopul testării:

– Economic – 4 pagini – destinat situaţiilor în care suntem interesaţi de o caracterizare sumară a personalitatii persoanei testate;

– Standard – 15 pagini – destinat situaţiilor în care dorim o caracterizare psihologică detaliată a persoanei testate;

– Business – 19 pagini – conţine în plus faţă de informaţia cuprinsă în raportul standard, o evaluare a 16 competenţe profesionale transversale (ex. munca în echipă), un index de compatibilitate cu postul (pentru situaţii de selecţie) şi o serie de recomandări utile pentru specialistul în resurse umane.

Inventarul tulburărilor de personalitate OMNI-IV

 

Este un instrument psihologic ce permite evaluarea tulburărilor specifice de pe Axa II a DSM-IV – tulburările de personalitate paranoidă, schizoidă, schizotipală, antisocială, borderline, histrionică, narcisistă, evitantă, dependentă, obsesiv-compulsivă; și nivelul de distres actual. Este un instrument cu o putere bună de discriminare între zona clinică și non-clinică. Folosind OMNI-IV, tulburările de personalitate sunt evaluate corect și standardizat. Cunoașterea acestor trăsături de personalitate este relevantă pentru construirea planului individualizat de terapie.

main-banner31.jpg

Instrumente de evaluare pentru copii si adolescenți

girl patient calculating with figures while visiting psychologist
Inventarul de depresie pentru copii (Child Depression Inventory – CDI) 

 

Este instrumentul psihologic consacrat în evaluarea prezenţei şi severității simptomelor depresive ale copiilor și adolescenților cu vârste între 7 și 19 ani. Instrumentul diferenţiază copiii cu tulburări depresive sau distimice de copiii fără simptomatologie, dar şi de cei cu alte tulburări psihiatrice. CDI măsoară simptomatologia depresivă bazându-se pe informaţia oferită de copii/adolescenţi, profesori şi părinţi oferind astfel o perspectivă multi-evaluator. Cuprinde scala Dispoziție negativă, scala Probleme interpersonale, scala Ineficienţă, scala Anhedonie, scala Stimă de sine scăzută.

Scalele pentru Evaluarea Tulburărilor de Spectru Autist (ASRS)

 

Instrumentul cuprinde un set de scale de evaluare construite pentru a măsura comportamente asociate Tulburărilor de Spectru Autist (TSA) în cazul copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani. Evaluarea este realizată pe scală de către părinți sau/și de către educatori, învățători, profesori. Scalele conțin itemi relevanți pentru tulburarea de tip autist, tulburarea Asperger și tulburarea pervasivă de dezvoltare fără altă specificație. Instrumentul este ghid în stabilirea unui diagnostic, dar este deopotrivă folosit în monitorizarea răspunsului la intervenție și în evaluarea programului în care a fost inclusă persoana cu TSA.

Little girl visiting psychologist and playing with toys
Child abuse, domestic violence concept. Mistreated little girl sitting on the floor being scared of an adult.
Chestionarul de evaluare a abuzului la Copii – (Checklist for Child Abuse Evaluation – CCAE)

 

Este un instrument de colectare și sumarizare a informațiilor preluate de la copiii și adolescenții pentru care există suspiciunea de abuz sau neglijare. Utilizarea chestionarului facilitează accesul la concluzii valide din punct de vedere legal și reprezintă o excelentă sistematizare a simptomelor asociate abuzului (abuzul emoțional, abuzul sexual, abuzul fizic (raportat de copil și alte persoane), neglijarea (raportat de copil și alte persoane), starea psihologică a copilului, credibilitatea și competența copilului.

Platforma de evaluare a dezvoltării pentru copii cu vârste între 3 – 6/7 ani – PEDa

 

Este un instrument extrem de util pentru evaluarea dezvoltării, evaluarea gradului de pregătire pentru şcoală, evaluarea longitudinală a dezvoltării competenţelor, evaluarea tulburărilor psihiatrice şi remedierea problemelor de sănătate mintală la preşcolari.

PEDa conţine peste 50 de scale/teste etalonate şi validate pe populaţia din România, care evaluează toate competenţele copilului: cognitive, emoţionale, sociale, de temperament, autonomie şi nivelul pregătirii pentru şcoală. De asemenea, PEDa conţine şi scale de screening psihiatric pentru tulburările specifice copilăriei.

Picture of child psychologist working with young boy in office
Platforma de evaluare a dezvoltării pentru copii și adolescenți cu vârste între 6/7 ani și 19 ani – PEDb

 

Conţine 55 de teste de evaluare psihologică complexă, etalonate şi validate pe populaţia din România. Cu ajutorul platformei se pot evalua:

– atenția și funcțiile executive

– funcțiile senzorio-motorii

– limbajul

– memoria

– abilitatea generală de învățare

– abilitatea numerică

– abilitatea verbală

– aptitudinile spațiale

– abilități funcționărești

– abilități de procesare a informației – rapiditate în reacții

– capacitatea decizională

– evaluarea personalității

– evaluarea valorilor și intereselor

– evaluarea emoțiilor și comportamentelor

– evaluarea strategiilor de învățare

 

Pe baza evaluării psihologice prin intermediul platformei PEDb se poate oferi consiliere privind orientarea în carieră.

Specialistul tău PsihoExpert îți va oferi îndrumarea de care ai nevoie încă de la prima consultație. Ești gata să-ți acorzi atenția de care ai nevoie?